Nuku paremmin: Tässä on 6 yleisintä väärinkäsitystä unesta

Nuku paremmin: Tässä on 6 yleisintä väärinkäsitystä unesta

Kuka ei halua nukkua? Hyvä uni on välttämätöntä, jos haluat elää terveellistä elämäntapaa ja ylläpitää hyvää fyysistä ja henkistä terveyttä. Vaikka vietämme noin kolmanneksen elämästämme unessa, unta ja sen mekanismeja ei aina tunneta hyvin. Väärinkäsityksiä on edelleen paljon. Jos noudatat näitä väärinkäsityksiä, se voi vaikuttaa yön unen laatuun. Tässä artikkelissa palataan kuuteen edelleen yleiseen ideoon, jotka auttavat sinua nukkumaan paremmin, etenkin tekemään sinusta energisemmän koko päivän!

Väärinkäsitys nro 1: Nukun vähemmän kun olen vanhempi

Tee kotityötä, huolehdi lapsista, käyttäydy hyvin toimistossa …

Kypsyessä joko kotona tai töissä, meidän on yleensä otettava enemmän vastuuta jokapäiväisessä elämässämme. Näyttää siltä, ​​että olemme ensin uhranneet uniajan, joten voimme suorittaa kaikki tehtävät ja toimet kiireisessä päivittäisessä työssä.

Ilmeisesti kaikille ei ole ihanteellista uniaikaa. Mutta aikuisten tulisi nukkua 7-9 tuntia joka ilta saadakseen tarpeeksi unta. (1)  Jos sinusta tuntuu kapealta tai energian puutteelta, älä häiritse – se voi olla unen puute.

Väärinkäsitys nro 2: Voin korvata uniajan

Itse asiassa unen puutteen saavuttaminen ei ole niin helppoa. Kiireisen elämän hallitseminen on yleensä vaikeaa vain muutaman tunnin nukkumisella viikon jokaisena iltana. Luonnollisesti meillä on tapana ajatella, että kaikki voi olla tasapainossa viikonlopun tullessa. Valitettavasti yrittää korvata se nukkumalla pidempään viikonloppuisin ei ole hyvä, eikä se tarjoa kehollesi kaikkia odotettavissa olevia etuja.

Yritä pitää kiinni normaalista uniaikataulusta, sillä sillä voi olla suuri vaikutus terveyteesi. Unen puute voi johtaa painonnousuun, mutta se lisää myös kroonisten sairauksien riskiä.

Väärinkäsitys N ° 3: Napin voi estää sinua nukkumasta yöllä

Useimmat ihmiset tuntevat uneliaisuutta syömisen jälkeen. Tämä on täysin normaalia ja vastaa vuorokausirytmin vähenemistä tänä kellonaikana.

Napinne tulee olla lyhyt (noin 15-20 minuuttia). Siksi se ei vaikuta yöuneenne. (3)  Lisäksi tunnet olosi rennommaksi ja täydennät päivän enemmän energiaa.

Väärinkäsitys nro 4: Nukuin paremmin lasin viiniä

Alkoholi väsyttää sinut ja saa sinut uniseksi nopeammin, mutta se myös häiritsee unta ja estää sinua nukahtamasta.

Sen sijaan yritä juoda viimeinen lasillinen viiniä tunti tai kaksi ennen nukkumaanmenoa alkoholin hävittämiseksi. Tunnet olosi levänneeksi aamulla.

Väärinkäsitys nro 5: Viime kerralla tarkistin puhelimeni ennen nukkumaanmenoa

Jos tarkistat sähköposti- ja sosiaalisen median syötteet ennen nukkumaanmenoa, aivojesi on vaikea “kirjautua ulos” ja sinun on vaikea nukahtaa helposti. Tutkimukset ovat osoittaneet, että elektronisten laitteiden tai älypuhelinten käyttö ennen nukkumaanmenoa vähentää yleensä uniaikaa, mutta se voi myös johtaa unen laadun heikkenemiseen.

Ota aikaa rentoutua illalla. Pysy kaukana näytöltä, jos mahdollista, kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos kiusaus on todella liian voimakas, aseta puhelimesi makuuhuoneen ulkopuolelle.

Väärinkäsitys nro 6: Harjoittele yöllä unen estämiseksi

Tuoreen tutkimuksen mukaan yöllä liikunnalla ei välttämättä ole negatiivista vaikutusta uneen … se voi jopa parantaa unta! Jos luulet kokevasi yllä olevat vaikutukset, voit vähentää liikunnan intensiteettiä tai juosta yöllä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *