5 terveellistä öljyä, joita tarvitset keittiössä

5 terveellistä öljyä, joita tarvitset keittiössä

Öljyn mestari on epäilemättä epäilemättä oliiviöljy, ja ihmiset ovat tunnistaneet sen erilaiset ominaisuudet ja valmistaneet öljyerät. Viime vuosina on kuitenkin ollut monia erilaisia ​​öljyjä, joihin on kiinnitetty huomiota ja jotka ovat saaneet ylivallan nykyaikaisissa keittiöissä. Kummallista, että nämä ovat esiintyneet perinteisessä intialaisessa ruoanlaitossa isoäitimme syntymän jälkeen.Terveysasiantuntijat ja ravitsemusterapeutit huomauttavat, että käyttö päivittäisessä ruoanlaitossa tulisi palauttaa. Ravitsemusterapeutit huomauttavat, että jopa oliiviöljyllä on rajoituksia, joten ihanteellinen lähestymistapa on harkita erilaisten öljyjen käyttöä erityyppisiin ruoanlaittoihin. Tällä tavalla voit päivittää ruokaa ja sopia edelleen näihin ruokaöljyihin …

Riisiöljy

Tohtori Meena Mehta sanoi: “Riisin ja vehnäöljyn syövyttävä lipoiinihappo voi tasapainottaa glukoosipitoisuutta ja vähentää ihmiskeholle aiheutuvaa vahinkoa ylimääräisen sokerin avulla. Lisäksi se sisältää myös ylimääräisiä ravintolisiä, joiden tiedetään ylläpitävän normaalia kolesterolitasoa. Ei parantamaan yleistä terveyttä. Sen lisäksi, että yliherkkyydestä kärsivät ihmiset käyttävät sitä, öljyä pidetään myös hyödyllisimpänä öljynä.

Riisin ja vehnäöljyn käyttö Öljyä voidaan käyttää vihannesten ja lihan paistamiseen, valmistamiseen, grillaamiseen ja grillaamiseen, joten se on ihanteellinen valinta intialaisiin keittiöihin. Sillä on raja sopeutua korkeaan lämpötilaan. Se on hieman pähkinäinen maku ja sitä voidaan käyttää jopa parantamaan sekoitettujen vihanneskastikkeiden ja marinadeiden syömistä.

kookosöljy

Intian eteläiset olosuhteet ovat aina käyttäneet kookosöljyä ruoanlaittoon, mutta joillekin ihmisille kookosöljy on suosittu sen korjaavien ominaisuuksien ja hiusöljyn vuoksi. Viime aikoina myös länsimaat ovat ymmärtäneet sen erilaiset edut. Sitä pidetään yhtenä joustavimmista öljyistä Intiassa ja sitä on käytetty ruoanlaittoon ja parantamiseen. Öljyn sanotaan lisäävän aineenvaihduntaa ja lisää tukehtumisen halua. Sillä on pitkä saatavuus ja sen on havaittu tehokkaasti lievittävän tartuntatauteja, kuten kilpailijoiden jalat, herpes, kurkun saastuminen ja silsa. Kookosöljyllä on korkea rasvapitoisuus – 87 grammaa rasvaa 100 grammaa öljyä kohti.

Käytä kookosöljyä

Se on mukautuva ja sitä voidaan käyttää moniin tarkoituksiin – syvästä paistamisesta jälkiruokien ja välipalojen valmistamiseen ja valmistamiseen. Rikkomaisella tyypillä on vahva kookospähkinä, kun taas puhdistetun öljyn maku ja maku ovat puolueettomia.

seesamiöljy

Muinaisista ajoista lähtien tätä öljyä on pidetty yhtenä Intian tunnetuimmista öljyistä. Tämä öljy on valmistettu puristamalla paahdettuja seesaminsiemeniä ja sitä käytetään yleisesti aasialaisessa ruoanlaitossa. Ravitsemusterapeutti Dr. Nupur Krishnan sanoi: “Koska seesamiöljy sisältää suuren määrän ravintoaineita E, B6, magnesiumia, kalsiumia, kuparia ja rautaa, sillä on monia hyödyllisiä terveysominaisuuksia. Tämä seesamiöljy voi auttaa alentamaan korkeaa verenpainetta ja kolesterolia ja on erityisen hyödyllinen. Diabeetikoille. ” Asiantuntijat suosittelevat kuitenkin sen käyttöä varoen.

Käytä seesamiöljyä

Tämä öljy kestää erittäin korkeita lämpötiloja, koska se on erittäin hyödyllinen grillattaessa. Sitä voidaan käyttää paistamiseen, syväpaahtamiseen ja matalaan muhennokseen. Ainutlaatuinen pähkinäinen maku voi täydentää erilaisia ​​ruokia. On vaalea muunnos, jota voidaan käyttää kylmälevyille sekoitetuille vihreille. Epämääräisempää sopeutumiskykyä voidaan käyttää pähkinäisten makujen lisäämiseen ruokiin.

Pellavansiemenöljy

Pellavansiemenöljyllä on korkea ruokavalion arvo, ja se sisältää paljon omega-3-tyydyttymättömiä rasvoja ja apuaineita prosessoinnissa. Sen rauhoittavat ominaisuudet auttavat parantamaan nivelten kuntoa. Sen todellinen käytettävyysaika on pieni, eikä sitä voida käyttää ruoanlaittoon korkeassa lämpötilassa.

Käytä pellavaöljyä

Pellavansiemenöljy tunnetaan ruokavalion ominaisuuksistaan, ja sitä tulisi pitää raakaöljynä. Siinä on alaraja korkean lämpötilan ruoanlaittoon. Siksi sitä tulisi käyttää sekoittamaan vihannesten mausteita tai hyvin myöhään, jotta se ulotettaisiin keitetyille vihanneksille tai keitoille. Suurimman tuoton saavuttamiseksi sinun tulisi lisätä öljyä jogurttiin,

Kurkku, riisi tai rasvaton maito.

rypälesiemenöljy

Rypäleensiemenöljy maistuu tahraton, kevyt, pähkinäinen ja hedelmäinen. Sitä käytetään antamaan kevyt maku erilaisille elintarvikkeille. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia ja tyydyttymättömiä omega-6-rasvoja, sillä on yhteisiä soluja parantavia toimintoja, ja sen sanotaan lisäävän paljon kolesterolia. Joka tapauksessa se voi tehdä ihmisistä liian herkkiä rypäleille. Siinä on runsaasti monityydyttymättömiä rasva-aineita, ja sitä voidaan käyttää lämmitykseen kiinnittimenä sekoitetuille vihannesmausteille ja majoneesille.

Käytä rypäleensiemenöljyä

Lähes oliiviöljyn tavoin tämä sähkövirta on myös erittäin joustava, mutta kestää korkeampia kypsennyslämpötiloja. Tämä on uskomatonta, kun tehdään marinadeja tai käytetään niitä maustamaan kuumennettua lihaa, kylmiä ruokia, sekoitettuja vihanneksia ja grillattuja vihanneksia.

muistaa

Öljy muuttuu lämmitettäessä pintaa, sävyä ja makua, mutta ennen kaikkea ruokavalion ominaisuuksia

Kun öljy saavuttaa tupakointipisteen, lisäosa tuhoutuu

Erilaisissa öljyissä on määrä erilaisia ​​tyydyttymättömiä rasvoja, kertatyydyttymättömiä rasvoja ja liotusrasvoja

PSST …

Asiantuntijat huomauttavat, että öljyn päivittäinen käyttö ei saa ylittää kahta teelusikallista

Tiedätkö?

Öljy, jolla on korkea savupiste, on öljy, joka voi pitää terveellisiä aineitaan korkeammissa lämpötiloissa. Näitä voidaan käyttää syvään muhennokseen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *